nuffnang

Followers

fArAh hAdi

Thursday, July 7, 2011

~KL Gangster~


Mengisahkan dua beradik yang telah terjebak di dalam dunia gangster, seorang bernama Malek dan seorang lagi Jai. Si abang iaitu Malek telah dipenjarakan selama 5 tahun akibat dikhianati oleh kumpulannya sendiri yang didalangi oleh Shark anak tiri kepada King, iaitu ketua kongsi gelap yang paling berpengaruh di KL. Bagi Malek setelah dibebaskan beliau ingin mengubah persepsi kehidupan serta menjauhkan diri dari kehidupan hitam sebagai ahli kongsi gelap.

Menjalani rutin kehidupan biasa sambil menjaga ibunya yang dah tua tapi sebagai bekas banduan yang dipandang serong oleh masyarakat adalah agak sukar dia menjalani kehidupan seperti biasa. Beliau sering diganggu oleh gangster-gangster lain yang masih berdendam dengan beliau sehingga King tampil menghulurkan bantuan untuk Malek memulakan kehidupan baru. King mengarahkan orangorangnya supaya tidak menganggu kawasan Malek dan ini amat tidak disenangi oleh anak tirinya Shark yang ingin menjadi “Raja” di KL ini. Berlainan pula dengan kehidupan adiknya yang masih hanyut dibuai kemewahan hidup di dalam dunia gangster.

Release Date: 09 June 2011
Language: Malay
Subtitle: English HardSubbed
Genre: Action
Running Time: 1 Hour 21 Minutes
Director: Syamsul Yusof
Cast: Syamsul Yusof, Aaron Aziz, Zizan, Ridzuan Hashim


Download KL Gangster 2011

~sELamAt mEn0nt0n ^_^ ~

2 comments:

  1. hehehe..dah tgk. ta best sangat lah farra. i'm wat for harry potter :) meh dtg sini..boleh pegi tgk sesameee...dulu kat KMKN tade wyg kaannn?? HAHA

    ReplyDelete
  2. tp adk2 sy suka sgt tiru dialog dlm movie 2..huhuhu

    ReplyDelete

klik d cni

penaja blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wallpaper